E-bog: Ung og Introvert

– en bog til og om introverte unge

Ung-Inrovert-E-bog

69 kr. E-bog

95 kr. Paperback (Afhentning)

135 kr. Paperback (Inklusiv levering)


Fakta:

E-bog Ung og Introvert (pdf). 34 sider.

Beskrivelse af bogen:

  • Hvad betyder det at være introvert?
  • Hvordan kan du blive opmærksom på dine introverte styrkesider og få glæde af dem?
  • Hvordan kan du finde dig til rette, som ung og introvert i en hverdag, hvor ydre og ekstroverte idealer er dominerende?
  • Hvordan opnår du selvaccept og forståelse fra dine omgivelser?

”Jeg ville ønske, at folk kunne acceptere, at ikke alle er udadvendte. Jeg føler mig tvunget til at være udadvendt. Det er ret ubehageligt. Det synes jeg ikke, at andre skal udsættes for. Man skal kunne føle sig tilpas, som den man er.” – Citat fra en ung.

E-bog Ung og introvert

En bog skrevet til unge, der vil vide mere om at være introvert, og som ønsker at lære deres introverte sider bedre at kende. Forældre, lærere og andre voksne, der ønsker at forstå introverte unge, kan ligeledes have glæde af bogen.

Grethe Lindbjerg Sørensen er selvstændig teenagecoach, uddannelsesvejleder og kommunikationsterapeut. Hun har arbejdet med teenagere igennem 20 år først som efterskolelærer og senere som vejleder og coach.

Anmeldelse af E-bog Ung og Introvert

Man siger at man først kan blive rigtig accepteret af andre mennesker når man har lært at acceptere sig selv. Denne bog gav mig som ung og introvert et godt skub i retningen af forståelse og accept for egne egenskaber, kvaliteter og udfordringer.

Jeg kunne se mig selv i mange dele af bogen, og kunne nikke genkendende til flere af punkterne i ”introverte personlighedstræk”.

Blandt andet delen med at have svært ved at få sagt noget i undervisningen. Til samtlige skole/hjem samtaler i folkeskolen fik jeg at vide at jeg skulle række hånden mere op i timerne.

Jeg har altid tænkt, og fået at vide, at det bare var fordi jeg var genert, men efter at have læst denne bog er jeg blevet opmærksom på, at årsagen til min tavshed også kan være at jeg er introvert.

Jeg har svært ved at følge den hurtige spørgemål-svar kultur der kan være i et klasseværelse. Jeg har et behov for refleksion og overvejelse før jeg kan udtale mig.

Bogen kommer ikke med et facit til hvordan jeg skal løse denne udfordring, men har derimod nogle råd til hvordan man selv kan finde en god løsning, hvilket er positivt.

Mange steder får man et svar der lyder ”Du skal bare snakke noget mere” eller ”du skal bare være mere social, så vænner du dig til det”. Med rådene og vejledningen i denne bog kan man finde sin egen vej i sit eget tempo.

Udtalelserne fra andre unge gør teksten virkelig, og gør at jeg som læser kan spejle mig i bogen. Et citat jeg virkelig bed mærke i var ”Den største udfordring er, at jeg føler mig anderledes”, fordi det er præcis sådan jeg har det.

En udfordring for mig med hensyn til at være introvert er, at få mennesker faktisk ved noget om det at være introvert. Man bliver som introvert ung set som den stille, generte og asociale type, hvilket man jo, i de rigtige omgivelser, slet ikke er.

Man spejler sig i de ekstroverte, da det er dem der er flest af, og dem der råber højest, men det betyder jo ikke at det er det eneste rigtige. Min omgangskreds består hovedsageligt af ekstroverte unge der elsker at være sociale med så mange som muligt, og helst hele tiden.

Bogen her viste mig, at der findes andre unge derude et sted, der har det på samme måde som mig når det kommer til small-talk, mødet med fremmede, og sociale arrangementer.

Det lyder måske underligt at sige at man føler sig accepteret af en bog, men det gjorde jeg virkelig. Den viste mig at det er okay at lade være med at tage til en fest fordi man ikke har overskud til det, og bare det at vide at andre har det på samme måde hjælper mig til at kunne acceptere at jeg er introvert, og at det er helt okay.

Jeg tror at denne bog kan være relevant for alle unge, både de 13-årige og de 20-årige. Selvom man er 20 år kan det godt være svært at acceptere at man er anderledes end folk er flest, ligesom det kan når man er 13.

Bogen har ikke en bedrevidende tone, der får en til at føle sig talt ned til. Den er accepterende og forstående, samtidig med at den kommer med konstruktive forslag og råd.

– Liv


Ung og introvert

– en bog til og om introverte unge

Ung-Inrovert-E-bog

69 kr. E-bog

95 kr. Paperback (Afhentning)

135 kr. Paperback (Inklusiv levering)

Se alle bøger her


Vil du bestille flere bøger?

Hvis du vil bestille flere bøger på samme tid, eller hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til mig her:

Skriv til Grethe her