Efterskole – en træningslejr for teenagehjerner

Efterskole-træningslejr-teenagehjerneEfterskolestart

Sofie har pakket. Faktisk har hun gennemgået pakkelisten fra efterskolen mindst 10 gange for at tjekke, om hun har husket det hele. Hun er vildt spændt og voldsomt nervøs på samme tid.

Hjemme hos Christian virker mor mere nervøs end Christian selv. Mor spørger, om han har husket det hele – selvom hun i virkeligheden har overvåget pakkeseancen nøje. Christian kan mærke uro og spænding i kroppen. Han glæder sig til alle oplevelserne på efterskolen – og til at komme væk hjemmefra.

Sådan begynder den artikel, jeg har skrevet til kommende efterskoleforældre. Artiklen kan lige nu læses i Efterskolebladets magasin til forældre. Du kan læse artiklen i Efterskolebladets elektroniske udgave her (du finder den på side 14-15).

Gode råd til efterskoleforældre

Jeg synes, det er vigtigt at huske, at et godt efterskoleophold er mere end store oplevelser, nye venner og et unikt fællesskab. Det er også fuld af udfordringer. Udfordringer, som modner og skaber personlig udvikling samt udvikler de sociale færdigheder.

Jeg har selv prøvet rollen som efterskoleforælder, og jeg ved, det kan være svært at være forælder på afstand. Jeg har også prøvet at være efterskolelærer og kender til det store arbejde, efterskolerne gør for give eleverne en god efterskoleoplevelse.

I artiklen giver jeg mine (gode) råd til netop at være forælder på afstand, og til hvordan du kan støtte og guide din søn eller datter til at håndtere de små eller store udfordringer, som året også indeholder.

Rigtig god efterskolestart til elever, lærere og forældre. Jeg ønsker jer alle et fantastisk efterskoleophold.

Du finder artiklen på side 14-15 i Efterskolebladets elektroniske udgave.

PS: Fik du læst brevet til kommende efterskoleelever fra en eks-efterskoleelev? Du kan læse brevet her.


 

Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*