Perfekt eller god nok?

PerfektSkal man være perfekt for at være god nok?

Mange unge stiller utrolig høje krav til sig selv. De har oplevelsen af, at kun det perfekte er godt nok. De forsøger at udstråle succes på alle fronter. Kun de bedste resultater er gode nok, og kroppen trimmes på alle tænkelige (og utænkelige) måder for at leve op til vilde kropsidealer.

Så længe vi stræber efter det perfekte i form af ydre krav og idealer frem for indre følelse af værdi og glæde, er jeg sikker på, at vi ikke bliver rigtig lykkelige, – uanset om vi er teenagere eller voksne mennesker.

En ung piges tanker om at være ung og perfekt

En ung pige, jeg kender, har sat ord på sine tanker om at skulle være ung og perfekt.

Jeg kan varmt anbefale dig at læse med herunder.

Perfekt

Jeg er ikke perfekt, hvilket jeg virkelig ikke tror nogle er. Men med alt det vi lægger ud på de sociale medier, ligner det at de flestes verden er perfekt og en dans på røde roser. Men en ting jeg ved er, at roser har torne og igennem alles dans må de træde på nogle torne. Alle må have sit at kæmpe med, jeg kan ikke være den eneste. Så hvorfor viser folk ikke deres problemer? Når de så lige pludselig gør det, er de så ikke perfekte?

Konkurrencen om det perfekte

Der er så mange folk der vil være perfekte, at verden og livet bliver en stor konkurrence. På en måde er det vel godt med noget konkurrence, men når det ligger sådan et stort pres på unge, nok mest piger, så kan det vel umuligt være godt? Flere unge piger begynder at skære i selv, sulte sig selv, overtræne osv. Fordi de vil opnå det bedste og være den bedste i alles øjne. Det kan umuligt være den vej vi vil gå. Vi snakker så meget om at skabe et bedre sted at være. Men måske vi i virkeligheden skulle starte et andet sted end vi gør? Måske mere med de små steder eller hvad man siger, for egentligt ville det være ekstremt svært. Det ville betyde at vi skulle ændres folks tankegang fuldstændigt og vores små perfekt tænkende hjerner skulle laves om til mere ”slagger” hjerner.

Skal jeg lave om på mig selv?

Jeg har været igennem det, eller er i gang med at komme igennem det. Jeg er træt af det. Jeg troede at det var mig der var noget i vejen med, at det var mig der var dum. Men jeg har indset fejlene nu. Før troede jeg, at jeg skulle lave om på mig selv før at det ville blive godt. Jeg ved nu at jeg gerne vil være mig selv, men der er ikke plads til det i denne verden. Det hele skal være et stort perfekt billede før der er plads til en.
Jeg vil gerne vise at jeg kan være ked af det, uden af blive dømt som svag. Jeg vil gerne vise at det hele ikke altid er en dans på røde roser. Der ER torne.

For jeg ved mere end nogen anden, at hvis man holder det inde, så bliver det værre. Det er det der får unge piger til at gøre skade på sig selv.
Man bliver nødt til at komme ud med det dårlige og hvis man ikke kan vise verden at man er ked, så må man ty til andre metoder. Hvor folk ikke kan se ens smerte, de tror alt er godt, men inderst inde skriger man. Alt det går man igennem for at beholde verdenens glansbillede.
Jeg har selv været igennem det. Jeg synes bare det er utroligt at man skal presses ud i sådan noget, for så at finde ud af at der ikke er noget i vejen med en, men det i virkeligheden er verden og dens idealer.

Venner eller konkurrenter?

En ting jeg også er træt af er, at jeg hele tiden ser min venner som konkurrenter. Selv mine bedste venner. Igen ved jeg ikke om det er mig, eller en forvrænget verden, der får mig til at føle den jalousi. Man skal være den bedste i alt. Jeg kan blive jaloux hvis der er en, der får en højere karakter end mig, eller spiller bedre i en kamp. Det burde jo ikke være meningen. Ikke at kunne være glad på andres vegne. Det skal man kunne som venner, men samtidig skal man jo også være den bedste i alt.

Jeg ønsker at det bliver anderledes. Så flere unge piger ikke skal presses ud i den forvrængede verden vi har nu.
Jeg ønsker at folk skal kunne se, hvad jeg har indset. Så ville verden bliver bedre sted og flere unge ville have det godt med sig selv.

Skrevet af Nikoline.

 

Tak til Nikoline for at dele sine tanker.

 

Grethes Blog om Teenageliv kan du læse mere.

Etiket: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*