Social status? Kopi af andre?

Social status? Kopi af andre?
Social status

Om social status og om at turde være sig selv.

Hvad giver social status blandt unge?

Succes? Penge? Udseende?

Humor? Kvikke og skarpe kommentarer?

Tilfældigheder?

At turde være sig selv? – Jeg hepper personligt på denne.

Det er ofte nemmere at følge med flokken, end at skille sig ud fra mængden. Det kan være svært at finde modet til at være helt sig selv. Jeg ved, at det være ekstra svært i ungdomsårene, hvor man knap nok selv ved, hvem man egentlig er.

Tanker om social status

En ung pige skriver herunder om social status, sociale psykopater og om at turde være sig selv.


Sociale psykopater

Jeg har ikke brug for folk. Folk der kommer over og virker som om de kan lide mig, virker som om de er interesseret i mig, stiller mig spørgsmål, krammer mig, kommer tæt på mig. Jeg har ikke brug for dem. Jeg ved godt de er ligeglade, de behøver ikke lade som om de ikke er for at skjule det.

Jeg ved det jo godt. Deres falske smil, den måde de vil have at vi skal betro dem vores inderste, så de kan fortælle det videre til andre, som en sjov historie. De har ingen respekt overhovedet. Og man kan ikke for den sags skyld ikke det mindste stole på dem.

Social status

Hvis du ikke ser ud som dem, kan du ikke være en af dem. De giver dig ikke så meget som en chance. De vil være sammen med de sejeste personer, dem med den fedeste stil og dem der er sjovest, så de kan få højere social status. De er nogle social psykopater. De kan ikke se det selv, for de lever i deres egen lille sociale boble, hvor de hungre efter prestige.

Prestigen kan du nemt få, hvis du er klog nok. Som regel er det bare de kloge der ser det og ikke gider. Dem der er bedst til at nedgøre andre mennesker, sige noget sjovt om dem der ikke har lige så meget, ikke ser lige så godt ud, ikke er ligesom alle andre. Så nemt. Men hvor fedt er det lige at være god til.

Vær dig selv

Personligt er jeg stolt af hende. Jeg er stolt af at hun bliver som hun er. At hun er ligeglad, for hun ved godt det er derfor. Man er dum hvis man ikke ved hvad der er på mode nu af alting, for du bliver bombarderet med det på de sociale medier. Men hun holder fast giver ikke en fuck. Hun ved godt det er dem der er dumme. Hvis de vil hende noget, kan de bare komme. Hun er ikke ligesom de andre sociale svage personer. Dem der gør som alle andre, går i det som alle andre, bare fordi en eller anden har sagt det var the shit.

Hvis man nu tager udgangspunkt i minervamodellen, er de sociale psykopater meget ligesom den grå cirkel inde i midten. De mediesvage. Begge parter er svage, og gør bare hvad alle andre fortæller dem. De bliver konstant overbevist af medier og alt muligt, om hvad der er godt og dårligt. Desværre er det sådan er det bliver mere og mere udbredt hos unge. Stå nu op for jer selv. Vær den DU har lyst til at være og ikke ligesom alle de andre. For kun du ved hvad der er rigtigt for dig. Ikke alle andre.

Skrevet af Nikoline.

Du kan også læse blogindlægget om at være perfekt eller god nok. Du finder indlægget lige her: perfekt-eller-god-nok.

 

Teenagecoach, foredragsholder og forfatter