Ung kærlighed og forelskelse i Brevkassen

Ung kærlighed og forelskelse i Brevkassen
Ung kærlighed og forelskelse

Ung kærlighed – en ung pige spørger om råd

… og jeg forsøger mig ud i den svære kunst: at rådgive andre om kærlighed.

G skriver

Jeg har en kæreste, som jeg var rigtig glad for, men han er ligesom blevet lidt for meget for tiden, han forstår ikke et nej og han klistre op ad mig konstant, fordi han er bange for, at jeg er ham utro.

Jeg er begyndt at være meget sammen med drengene i min klasse i stedet for pigerne, drenge er bare meget mere afslappede og nede på jorden, men for ikke så længe siden er jeg begyndt at forelske mig ret meget i en anden fyr fra klassen. Han er tilfældigvis også bedste venner med min kæreste og han er selv kærester med min bedste veninde.

Hvad gør jeg?! Hjææælp!!!

Svar fra Brevkassen

Kære G

Mange tak for dit brev til brevkassen.

Jeg synes, altid det er vanvittig svært at give brugbare råd, når det handler om ung kærlighed og forelskelse. For de eneste, der virkelig kan mærke forelskelsen, er de involverede personer. I det her tilfælde altså dig… og det er vel egentlig dét, du er i tvivl om? Når jeg læser dit brev, fornemmer jeg, at du faktisk ikke helt ved, om du stadig er forelsket i din kæreste. Du skriver, at du var rigtig glad for ham. Men er du forelsket i ham nu?

Du skriver, at din kæreste klistrer op ad dig, og at han er bange for, at du er ham utro. Tror du, han kan mærke din tvivl? Tror du, han på en aller anden måde fornemmer, at du kigger lidt efter en anden? Så det er derfor, at han holder ekstra godt fast i dig?
Kærlighed og forelskelse skal efter min bedste overbevisning bringe glæde. Det kan være godt at huske, når du skal mærke efter, om du stadig er forelsket i din kæreste. Hygger I jer og har det dejligt sammen? Eller er det mere blevet en vane og pligt?

En ting er jeg sikker på. Hvis du mærker, at forelskelsen i din kæreste er væk, synes jeg, du skal sige det til ham. At være ærlig er at vise respekt overfor både din kæreste og dig selv.

Hvis du stadig er forelsket i din kæreste, synes jeg, du skal gøre noget godt for jeres kæresteforhold. Snak om hvor meget og hvor tit I skal være sammen. Nyd hinandens selskab når I er sammen. Lav ting som I begge kan lide. Et kæresteforhold er et valg, og i min verden samtidig også et fravalg af andre mulige kærester.

Jeg synes, du skal fokusere på om dig og din kærestes forhold skal fortsætte eller ej. Først hvis du vælger din kæreste fra, bliver det aktuelt at forholde sig til muligheden for en ny forelskelse eller kæreste.

Jeg ønsker dig held og lykke med kærligheden og fremtiden uanset, hvad du vælger.

Kærlig hilsen
Grethe

Vil du læse mere om teenageliv? Du kan tilmelde dig mine mails om teenageliv.

 

Teenagecoach, foredragsholder og forfatter