Fakta om Forstå teenagere og deres ungdomsliv:

 • Bog (Paperback) 34 sider.
 • E-bog (Pdf) 34 sider.
 • Lydbog (Mp3) 60 min.

Beskrivelse af bogen:

Undrer du dig sommetider over teenagere og deres adfærd? Vil du gerne opdateres på teenagere, og hvad der er på færde i deres ungdomsliv?

  • Hvor stort et problem er skærmbrug og sociale medier for teenagere?
  • Hvorfor kan teenagere være så distræte og glemsomme?
  • Hvordan er det med unge og ensomhed?
  • Hvor meget søvn har en teenager brug for?
  • Hvordan udvikler hjernen sig i teenageårene?

Denne bog giver dig et overblik over relevante temaer og indeholder konkrete forslag til, hvordan du kan hjælpe teenagere med at navigere i deres ungdomsliv.

 

Forstå teenagere og deres ungdomsliv – En bog til forældre og lærere

Bogen henvender sig til lærere, forældre, vejledere, pædagoger og andre voksne, der ønsker viden og inspiration til hverdagen med teenagere.

Forstå teenagere og deres ungdomsliv er tredje bog i en lille bogserie om teenagere. I bøgerne Gode samtaler med ungeEn samtaleguide til forældre og lærere og Tal med din teenager – Kvæl konflikterne og styrk selvværdet kan du læse mere om kommunikation og samtaler med unge.

Forfatter

Grethe Lindbjerg Sørensen er selvstændig teenagecoach, forfatter og foredragsholder. Hun har arbejdet for at hjælpe og støtte teenagere igennem mange år som efterskolelærer, vejleder og ungecoach.

Anmeldelse

Jeg mener, at alle der arbejder med unge burde læse din bog, som en opfrisker på hvorfor det nu lige er, at de reagerer og agerer som de gør. Vi har brug for hele tiden at være på tæerne omkring forståelsen af unge i dag. Forældre vil kunne få stor viden og indsigt i det samme ved at læse din bog. Den burde være lovpligtig for alle forældre til teenagere 🤗

– Sisse Christensen, uddannelsesvejleder

Anmeldelse

Hvor er du god til at skrive i et sprog, som er let læselig og forståelig.
Jeg er skolemor på en idrætsefterskole, og ser lige de unge mennesker, du beskriver.
For mig giver din nye bog, svar på mange spørgsmål i forhold til, hvorfor eleverne reagerer, som de gør. Bogen er meget brugbar i mit arbejde.

– Conny Munk, skolemor på en idrætsefterskole

Anmeldelse

Jeg får en masse ud af det – det er relevant, aktuelt og vedkommende indhold som taler til både forældre samt fagpersoner.

– Sune Kunly

Anmeldelse

Det, jeg i høj grad kan bruge med de unge mennesker jeg møder på erhvervsuddannelsen, er kapitlerne om teenagehjerner og håndtering af følelser.

Jeg oplever nærmest dagligt det første punkt, du beskriver om eksekutive funktioner: At elever har svært ved at huske, sortere og udvælge relevante informationer. I hverdagssituationer tydeliggjort fx ved at give instruktioner om en opgave, og opdage at elever kun har fanget et udpluk (eller ingenting!) af hensigten med opgaven.

– Stine Egede

Anmeldelse

Yderst faglig uden hverken at være for kedeligt og fagligt. Sådan lige tilpas, hvor man lige kan få lov at krumme lidt tærer over det man måske selv har fejlet lidt med, men også små skulderklap for det, man kan læse sig til at have gjort rigtigt.

– Jannie

Anmeldelse

Grethe Lindberg fører læseren igennem ”unges hjerner”, hvad sker der udviklingsmæssigt i hjerne i teenageårene. Bogen tager fat i tidens debat og problematikker som sociale medier, søvn, alkohol/snus og forelskelse. Hvad er de gode råd til forældrene og hvor er faldgruberne.

Kapitlet om kønsidentitet og kønsopfattelse giver et kort og godt overblik over begreber om kønsidentiteten. Opfordringer til alle er at være nysgerrige i dialogen og med respekt for den kønsidentitet som er under udvikling.

Forstå teenagere og deres ungdomsliv: en bog der giver forældre/lærere og vejledere en hurtig indsigt i, hvad der rører sig i teenagers hjerne og giver et redskab til at åbne en samtale med ens ”ung”. Absolut en brugbar bog og med indspark til debatten om unge og de problematikker, som unge anno 2022 befinder sig i.

– Kirsten Jeppesen