Foredrag-Kurser

Om teenagere, selvværd, relationer og kommunikation

Klik her for at se kommende arrangementer

Eksempler på foredrag og kurser:

Ung og Introvert

Foredrag-ung-introvert

Hvad vil det sige at være introvert? Skal man helst være udadvendt, snakkende og god til at sælge sig selv for at opfylde omgivelsernes forventninger og krav? Er der plads til introverte unge mennesker og deres kvaliteter i skolen og i de unges hverdagsliv? Hvordan kan unge introverte finde deres styrker?

Foredraget bygger på min bog: “Ung og Introvert – en bog til og om introverte unge.” Du kan købe eller læse mere om bogen “Ung og Introvert” her.

Er jeg okay? – Foredrag

Foredrag-teenager-er-jeg-okay

Alt for mange unge mennesker føler sig utilstrækkelige i hverdagen. De har et travlt liv med skole, lektier, sport, familie og det sociale – både online og i den virkelige verden. De har høje forventninger til, hvordan de gerne vil klare sig både fagligt, personligt og socialt. De vil så gerne gøre det godt på alle fronter. Spørgsmål som: ”Er jeg god nok, som jeg er?” Hvad tænker andre om mig?” fylder i hovedet. Men hvornår er man en okay teenager? Hvad skal der til for at bryde tanken om, at man som ung skal have succes på alle parametre for at være god nok?

Foredraget bygger på min bog: “Er jeg okay? En bog til teenagere.” Du kan købe eller læse mere om bogen “er jeg okay?” her.

Forstå en teenager – Foredrag

Foredrag-forstå-en-teenager

Teenagere befinder sig i grænseområdet mellem barn og voksen. Denne periode kan være ganske vidunderlig, men det kan også være en vanskelig tid at håndtere. Teenagere og unge går ofte og tumler med mange forskellige tanker om sig selv, hverdagen og fremtiden. Det kan være en periode præget af meget skiftende følelser. For omgivelserne kan det være svært at følge med i de unges udvikling.

Som forælder eller lærer står man nogle gange helt uforstående overfor teenagerens reaktioner, men tro mig, der er oftest en god forklaring. Vil du gerne forstå din teenager lidt bedre?

I foredraget kommer du til at høre om identitet, selvværd og selvtillid, opdragelse, humørskift, utålelighedsfasen, løsrivelse og om hvad der foregår i en teenagers hjerne. Du får brugbar viden om teenagere, som kan hjælpe dig med at forstå teenageres tanker og reaktioner. Forståelse er efter min overbevisning en vigtig brik i gode relationer og positivt samvær. Når vi forstår og respekterer hinanden er det langt nemmere, at få hverdagen til at fungere uden (for mange) konflikter. Du bliver præsenteret for ideer til små og store ændringer i hverdagen som kan gavne samværet og støtte teenagere i deres udvikling.

Dette foredrag henvender sig til forældre, lærere eller andre voksne, som færdes med teenagere og unge i hverdagen. Foredraget findes i sin generelle form som beskrevet, eller det kan målrettes særligt til forældre eller specielt til lærere og undervisere.

Tal med din teenager – Foredrag

Foredrag-tal-med-din-teenager

Det er tit de små ting, som sætter gang i konflikterne, ikke mindst når der er en teenager i huset. Teenagere er med deres humørskift ekstra følsomme overfor, hvordan der bliver talt til dem. En enkelt lille kommentar, som opleves ubehagelig og sårende for teenageren, kan sætte en effektiv stopper for den gode snak og i værste fald sætte spor i teenagerens selvværd.

– Min teenagesøn bliver sur og irriteret over de mindste ting, jeg siger eller gør.
– Når jeg beder om noget, tager min datter det som et direkte angreb på hendes frihed.

Kan du genkende det? Vil du gerne vide, hvad du kan gøre for at ændre på de trælse situationer? Vil du vide, hvordan dine ord og formuleringer påvirker din teenager?

Foredraget sætter fingeren på 5 punkter, som kan forbedre din kommunikation med teenagere på en måde, som styrker teenagerens selvværd og mindsker konflikterne.

Foredraget henvender sig til forældre, bedsteforældre, lærere, pædagoger og andre voksne, som møder teenagere og unge i deres hverdag. Foredraget kan på forespørgsel tilrettelægges, så det er målrettet forældre eller specielt til lærere og undervisere.

Foredraget bygger på min bog: Tal med din teenager – kvæl konflikterne og styrke selvværdet. Du kan købe bogen her.

Gode relationer i klassen – Foredrag eller kursus

Gode-relationer-i-klassen-foredrag-kursus

Den gode relation mellem lærer og elev er det fundament, som al god undervisning bygger på. Lærerens forståelse af elevens reaktioner og handlinger er afgørende for den gode kommunikation og det mentale klima i klassen.

Relationer – det vigtigste i undervisningen? I starten som lærer var jeg meget optaget af selve det faglige, matematikken for mit vedkommende. Senere gik det mere og mere op for mig, hvor vigtigt klimaet, kommunikationen og relationerne i klassen er.

Dét, jeg vil tale om i dette foredrag, er al det, der ligger før, under og efter selve undervisningen. Jeg anser de gode relationer som selve fundamentet for indlæring.

  • Den biografiske udvikling for børn og unge: Hvad skal læreren være særligt opmærksom på i de forskellige aldersgrupper? Vi prøver, at forstå eleverne og deres reaktioner.
  • Relationer og kommunikation: Hvordan skaber vi gode relationer? Hvilken betydning har din kommunikation?
  • Hvad sker der i hjernen i konfliktsituationer? Hvordan tackler vi bedst konflikter? Hvilke handlemuligheder har læreren?
  • Adfærdsmønstre og delpersonligheder. Hvilke reaktionsmønstre og delpersonligheder er styrende hos dine elever?

Dette foredrag eller kursus henvender sig til lærere og undervisere, som ønsker viden og redskaber til at skabe bedre kommunikation og gode relationer i klassen. Foredraget kan tilrettelægges, så der er fokus på særlige klassetrin.

Bliv klogere på mennesker – Foredrag

Bliv-klogere-på-mennesker-foredrag

Interesserer du dig for mennesker? Er du nysgerrig på menneskers personlige udvikling? Så er jeg sikker på, du vil finde dette foredrag særdeles spændende og lærerigt.

Foredraget giver dig mulighed for at forstå din personlige baggrund og din nuværende situation på en ny måde. Du får ligeledes (uanset din alder) mulighed for at se dine fremtidige potentialer i et nyt lys.

Forstå din nabo, din familie og dig selv. Foredraget vil også påvirke dit syn på de mennesker, som omgiver dig. Du kan, ved at anvende viden fra foredraget, se din familie, dine venner, kollegaer og andre i et nyt perspektiv og med større forståelse.

Foredraget er for alle, som ønsker at blive klogere på mennesker.

Jeg har med gode tilbagemeldinger afholdt dette foredrag for varierende målgrupper fx: Foreninger, efterskoler og menighedsråd. Foredraget kan på forespørgsel tilrettelægges, så der er fokus på særlige aldersgrupper: Fx børn og unges udvikling.

I mit hæfte “Bliv klogere på mennesker – dig selv og andre” kan du læse mere om emnet. Du kan købe hæftet her.

Efterskole?

Jeg holder jævnligt kurser og foredrag på efterskoler for både medarbejdere, forældre og elever. Det kan du læse mere om på min Efterskoleside

Info om foredrag og kurser

Priser:

1½ – 2 timers foredrag eller kursus: 4400 kr.  + transport + moms.

Ved længere forløb aftales prisen.

Deltager på frafaldskonference for efterskoler sagde:

Virkelig spændende og inspirerende. Grethe var som sædvanlig spot on med sit indlæg. Dejligt konkret. God vinkel på emnet.