Fakta om Ung, sensitiv og fuld af indre styrke:

  • Bog: Ung, sensitiv og fuld af indre styrke (Paperback) 34 sider.
  • E-bog: Ung, sensitiv og fuld af indre styrke (Pdf) 34 sider.
  • Lydbog: Ung, sensitiv og fuld af indre styrke (Mp3) 50 min.

Beskrivelse af bogen:

Bogen kan hjælpe med at give svar på følgende spørgsmål om at være ung og sensitiv:

  • Hvad vil det sige at være sensitiv?
  • Hvad siger unge om dét at være ung og sensitiv?
  • Kender du dine sensitive styrkesider?
  • Bruger du dine sensitive kvaliteter?
  • Hvordan kan du acceptere og respektere dine sensitive sider?
  • Hvordan opnår du større forståelse fra andre?
  • Hvordan undgår du at blive drænet for energi i hverdagen?

 

Ung, sensitiv og fuld af indre styrke – En bog til og om sensitive unge

Denne bog er skrevet til sensitive unge mennesker. Bogen henvender sig samtidig til unge, der ønsker at finde ud af, om de har sensitive sider.

Både unge, forældre, lærere og andre voksne kan blive klogere af bogens beskrivelser af sensitivitet, sensitive kvaliteter, styrker og udfordringer.

Sårbarhed og sensitivitet er ikke svagt, men super stærkt – citat fra en ung

Forfatter

Grethe Lindbjerg Sørensen er selvstændig teenagecoach, forfatter og foredragsholder. Hun har arbejdet for at hjælpe og støtte teenagere igennem mange år som efterskolelærer, vejleder og coach.

Anmeldelse

Jeg har læst din bog. Og, hvor ER den bare brugbar. Jeg følte, som du skrev i indledningen, mig genkendt. Jeg synes du beskriver og bruger redskaber til en bedre forståelse for denne kvalitet (sensitivitet) rigtig fint, lige som jeg selv har lært de sidste 20 års tid. Bogen er et så godt værktøj til mange forældres/pårørendes værktøjskasse, den er en øjenåbner – men på en inkluderende måde og ikke sådan missionerende.

– Signe Grønnebæk

Anmeldelse

Jeg er fan af, at du opstiller problemstillingerne på en nærværende anerkendende måde fra den unges vinkel – det er essentielt at man som ung læser kan spejle sig i andre unges oplevelser.

– Karina Nissen

Anmeldelse

Din bog er velskrevet og møder læseren i øjenhøjde. Det er utroligt positivt, at du i bogen anviser øvelser og eksempler på hvordan unge kan være i deres sensitivitet uden at føle sig forkerte.

En meget fin og vedkommende bog til sensitive unge, deres nærmeste og alle som arbejder med unge mennesker.
 
God og brugbar bog, som giver muligheden for at reflektere over egen sensitivitet.
 
En bog, som i den grad “møder” den sensitive unge lige der hvor de står og hvor de har brug for støtte.

– Sanne Lehrmann, Studievejleder/underviser på en ungdomsuddannelse

Anmeldelse

Det er så dejligt, at du har skrevet denne bog, og jeg synes, den rammer fuldstændigt plet. Tak 😊

Helt overordnet synes jeg, at det er en rigtig god bog. Jeg kan specielt godt lide, at du henvender dig direkte til de unge – på en måde, så de føler sig set, hørt og forstået. Desuden synes jeg godt om, at du bruger citater fra andre sensitive unge. Det er noget, der taler direkte til den sensitive unge, der læser bogen, og jeg tænker også, at det er medvirkende til, at den sensitive unge ikke føler sig alene. Det kan – som man også kan læse af citaterne – føles ensomt og anderledes at være sensitiv. Men citaterne i din bog viser tydeligt, at der er mange unge, der er sensitive, og dermed er man jo netop ikke ensom eller anderledes.

Jeg synes også, at rådene i bogen er gode og de virker nemme at følge. På den måde kan den sensitive unge læser også bruge bogen som en ”opslagsbog” eller ”huskeseddel”, når han/hun tvivler på sig selv eller synes, at det er svært at være ung og sensitiv.

At du i bogen også har samlet udtalelser fra sensitive unge om den største udfordring ved at være sensitiv samt det bedste ved at være sensitiv, tænker jeg kun bidrager til den unge sensitive læsers følelse af, at det er okay at være … ja, sensitiv. Måske er det endda mere end okay. Det er også så fint, at du samler op på styrkesiderne og kvaliteterne ved at være sensitiv til slut i bogen. Den ”remse” kan en sensitiv ung bruge til lige at minde sig selv om, hvor stærk han eller hun er i virkeligheden.

En anden god ting ved din bog er de direkte spørgsmål, du stiller den sensitive unge læser. Det er egentlig enkle spørgsmål, men jeg tænker, de i den grad vil få den unge til at reflektere over sine egne kvaliteter og styrkesider ved at være sensitiv. Man kan endda forestille sig, at den unge kan svare på spørgsmålene med mellemrum for at se, om der dukker nye styrkesider op eller om de ændrer sig med tiden.

Som mor til to sensitive teenagere var der mange ting i din bog, som jeg kunne nikke genkendende til. Som forælder vil jeg dog ønske, at andre som måske ikke har helt den samme forståelse for, at deres børn og unge kan være sensitive, også vil læse bogen. For du fortæller på en fin måde, hvordan det påvirker de sensitive unge, hvis de er i rammer, hvor deres sensitivitet ikke respekteres eller bliver forstået. Egentlig kunne unge mennesker, der IKKE er sensitive også med fordel læse din bog – for det ville måske give dem en forståelse for de af deres venner, der er sensitive og fx siger nej til store fester eller lignende.

Lærere kunne også lære meget af at læse din bog, i en verden hvor dét at være ekstrovert og ikke-sensitiv ”belønnes” mere end dét at være introvert og sensitiv.

– Hanne

Anmeldelse

Bogen giver rigtig god mening – ikke kun i forhold til min datter på 12, som er sensitiv men også i forhold til mig selv. Hvis jeg havde vidst dette, da jeg var på hendes alder, kunne jeg måske have tacklet min ungdom anderledes og til det bedre. Jeg havde svært ved at føle mig anderledes og ville bare gerne passe ind og være som de andre. Og dermed fortrængt en masse følelser og ikke kunnet mærke mig selv. Det er vigtigt at min datter ikke begår “samme fejl”.

Jeg har fået mange redskaber og givet plads til, at min datter trænger til pauser og at trække sig indimellem og samtidig give hende plads til det. Men også til mig selv. At det er okay.. Fordi som sensitiv er du meget mere på og har brug for at trække dig, for at fordøje.

– Mette

Anmeldelse

Jeg fik en anerkendelse ud af bogen. En vished om at min verden er valid. Virkelig. Gennem bogen fik jeg bekræftet mange ting, som jeg allerede vidste, men som jeg ikke vidste, andre kendte. At der intet galt er i at tage pauser for eks. Jeg har gennem 18 år kæmpet med at finde mig til rette i denne larmende verden. Hvor var denne bog der? Den ville have hjulpet mig langt hen ad vejen.  Især de sidste kapitler omkring hjælpemidler. 

– Line Winther

Anmeldelse

Bogens indhold giver mening for mig både fra en professionel og personlig synsvinkel. Da jeg er nyuddannet socialrådgiver kommer til at møde sårbare og udsatte børn og unge er det relevant læsning. Derudover har jeg selv oplevet periode i mit liv, hvor jeg har været skrøbelig og sensitiv og i disse perioder, havde boget været et værktøj og et godt hjælpemiddel til, at forstå hvad det vil sige at være sensitiv. Derudover hvilke værktøjer, som kan være en hjælp. 

– Mathilde Beyer 

Anmeldelse

Jeg kunne godt lide afsnittet vedr. sanserne. Jeg tænker, at nogen derude slet ikke tænker over, hvor meget det påvirker på mange forskellige måder. Ja, jeg genkendte da mig selv i nogle af dem.
Fint med de gode og præcise råd. Det gør det let og overskueligt for de unge mennesker (og os andre ældre versioner 😉) at gå ind i rejsen for at forstå sig selv bedre.

– Trine