Med autocamper rundt i Europa

Kunne du forstille dig at bo far, mor og to teenagere i en autocamper i 3,5 måneder?

Min familie og jeg havde i flere år drømt om en længere rejse sammen, og i 2020 blev drømmen til virkelighed. Dog med nogle ændringer i forhold til den oprindelige plan.

Herunder kan du læse min datter Saras opsummering af vores rejse.

Ud i verden

I året 2020 brugte min familie og jeg 3,5 måneder sammen i en autocamper på tur gennem Europa. Vores oprindelige plan var en autocamperrejse på et år i USA’s mange stater, men pga. udbruddet af corona, måtte vi ændre vores plan til en kortere tur tættere på Danmark.

Den 30. august 2020 kørte vi mod Sverige i vores lejede autocamper efter at have pakket den til randen med alle de ting, vi ville få brug for. Vi var alle spændte, og stemningen var i top.

Corona-restriktioner

Undervejs, opstod der flere gange tvivl om, om vi kunne fortsætte, eller om vi måtte vende næsen hjemad, da corona-restriktioner i de forskellige lande var svære at greje. F.eks. var vi i karantæne i over en uge i Letland, og vi kørte gennem hele Polen på én dag. Vores tur gik vidt omkring med Nordkap i Norge som det nordligste punkt, hvorefter vi kørte mod syd gennem de baltiske lande. Turen gik også til Frankrig, Spanien og Monaco.

Bo tæt sammen

Noget som mange af mine venner havde spurgt mig om, inden vi tog afsted, var hvordan vi dog ville kunne klare at bo os fire så tæt i mange måneder uden at blive uvenner. Enkelte undrede sig også over, hvorfor jeg overhovedet gad at tage på rejse med min familie i så lang tid, hvorefter jeg svarede, at jeg, selv hvis jeg frygtede tiden på de få kvadratmeter med min familie, så ville jeg ikke sige nej tak til en rejse som denne her.

Jeg var klar over, at turen ville bringe situationer med frustrationer og småskænderier, og det gjorde den såmænd også, især når vi fik for meget af at bo så tæt. Det blev helt tydeligt når vi, om natten, kunne mærke de andre vende sig i sengene, fordi hele autocamperen gyngede i takt med bevægelserne.

Manglende privatliv

Det er også rigtig nok, at mængden af privatliv har været yderst begrænset. F.eks. har jeg, når jeg har ringet hjem for at snakke med venner, haft mest lyst til at være i et andet rum, så jeg ville kunne snakke privat, og så jeg heller ikke forstyrrede min familie for meget, hvis nu de havde aftenplaner, der krævede at kunne høre hinanden. Her, har jeg gjort brug af den dejlige natur og flotte byer, som vi har bevæget os gennem og slået os ned i. Så har jeg kunnet udforske et nyt sted, samtidig med at ringe hjem, og det har fungeret godt.

Ved at leve så tæt på hinanden, er vi dog også kommet en del tættere på hinanden som familie; det har næsten været uundgåeligt. På de mange og lange køreture i autocamperen har vi haft muligheden for at snakke om alle mulige forskellige emner, som har været født ud af en smule kedsomhed og til tider uendelige oceaner af tid.

Nye mennesker og kulturer

På grund af corona, har vi som udgangspunkt ikke opsøgt store mængder af mennesker, men vi har alligevel stødt på nogle søde og imødekommende mennesker undervejs. Især i Spanien, hvor jeg, siden jeg havde spansk i gymnasiet, havde muligheden for at tale med de lokale på deres modersmål. Bl.a. kom vi til at bo på en campingplads, hvor chefens datter havde en dansk mand, hvilket skabte en naturlig relation. Chefen dog lidt halvfuld proklamerede da også en aften, at nu var jeg også en del af hans familie. Umiddelbarheden blandt spanierne og naturligheden i at falde i snak med en fremmed på gåturen, tiltalte mig, og jeg fik trænet mit spanske på samme tid.

På vores tur, oplevede vi mange forskellige kulturer, mennesker og landskaber. Vi fik smagt mad fra samtlige lande og taget et utalligt antal billeder af vores oplevelser. Selvom turens omgivelser blev ændret, havde vi en masse skønne dage, sammen.

Indlægget her er skrevet af min datter Sara.

Billeder fra rejsen

Du kan se billeder og læse om hele vores tur rundt i Europa med autocamper på bloggen her! Jeg håber, du vil være tålmodig, da siden indlæser meget langsomt.