Forelsket teenager – ung kærlighed

På siden her har jeg samlet en række spørgsmål og svar om forelskelse og kærlighed fra min tidligere brevkasse.

God læselyst


Forelsket pige

Hej brevkasse

Jeg er en pige på 18 år der har mødt en rigtig sød fyr. Vi har dog kun været sammen to gange (der har vi dog også være alene)

Det virker som det meget hurtigt, men vi har allerede kysset et par gange og kan godt forestille mig, at vores forhold vil kunne udvikle sig. Men mit spørgsmål er så, om det er for tidligt at inviterer ham til min 18-års? Den holder jeg nemlig snart og tænker det kan være rigtigt hyggeligt at have ham med, dog er jeg lidt i tvivl om det er for tidligt og om vi skal ses flere gange før jeg inviterer ham til sådan noget?

Tak på forhånd.

Mvh, en forelsket pige

Kære forelsket pige

Tak for dit spørgsmål til Brevkassen.

Jeg synes, det lyder skønt, at du har mødt en sød fyr. Jeg håber, I får det rigtig dejligt sammen.

Det er utrolig svært for mig at svare entydigt på, om du skal invitere ham med til din 18 års fødselsdag eller ej. Jeg vil i stedet prøve at skrive nogle ting, som du kan overveje, før du tager beslutningen.

Du kan overveje følgende:

 • Ved de andre fødselsdagsgæster, at du har mødt en fyr?
 • Hvordan bliver det at skulle præsentere ham for de andre?
 • Er du klar til at lukke ham ind i din venskabsgruppe nu? og se ham snakke med dine andre venner og veninder?
 • Kender du ham godt nok til at kunne nyde festen, når han er med?
 • Hvordan vil det gå dig med at dele din opmærksomhed mellem ham og de andre gæster?
 • Hvordan tror du, det vil blive for dig at have ham med til festen?
 • Hvordan tror du, det vil være for dig, hvis han ikke er med?
 • Hvordan vil han have det med at blive inviteret og tage med til din fest?
 • Har du brug for at jeres bekendtskab udvikler sig hurtigt? eller lidt langsommere?

Jeg håber, at ovenstående spørgsmål kan hjælpe dig med at træffe din beslutning.

Stort tillykke med din 18 års fødselsdag.

Held og lykke med fremtiden og med kærligheden.

Kærlig hilsen

Grethe


En pige spørger om råd

Jeg har en kæreste, som jeg var rigtig glad for, men han er ligesom blevet lidt for meget for tiden, han forstår ikke et nej og han klistre op ad mig konstant, fordi han er bange for, at jeg er ham utro.

Jeg er begyndt at være meget sammen med drengene i min klasse i stedet for pigerne, drenge er bare meget mere afslappede og nede på jorden, men for ikke så længe siden er jeg begyndt at forelske mig ret meget i en anden fyr fra klassen. Han er tilfældigvis også bedste venner med min kæreste og han er selv kærester med min bedste veninde.

Hvad gør jeg?! Hjææælp!!!

Kære G

Mange tak for dit brev til brevkassen.

Jeg synes, altid det er vanvittig svært at give brugbare råd, når det handler om ung kærlighed og forelskelse. For de eneste, der virkelig kan mærke forelskelsen, er de involverede personer. I det her tilfælde altså dig… og det er vel egentlig dét, du er i tvivl om? Når jeg læser dit brev, fornemmer jeg, at du faktisk ikke helt ved, om du stadig er forelsket i din kæreste. Du skriver, at du var rigtig glad for ham. Men er du forelsket i ham nu?

Du skriver, at din kæreste klistrer op ad dig, og at han er bange for, at du er ham utro. Tror du, han kan mærke din tvivl? Tror du, han på en aller anden måde fornemmer, at du kigger lidt efter en anden? Så det er derfor, at han holder ekstra godt fast i dig?
Kærlighed og forelskelse skal efter min bedste overbevisning bringe glæde. Det kan være godt at huske, når du skal mærke efter, om du stadig er forelsket i din kæreste. Hygger I jer og har det dejligt sammen? Eller er det mere blevet en vane og pligt?

En ting er jeg sikker på. Hvis du mærker, at forelskelsen i din kæreste er væk, synes jeg, du skal sige det til ham. At være ærlig er at vise respekt overfor både din kæreste og dig selv.

Hvis du stadig er forelsket i din kæreste, synes jeg, du skal gøre noget godt for jeres kæresteforhold. Snak om hvor meget og hvor tit I skal være sammen. Nyd hinandens selskab når I er sammen. Lav ting som I begge kan lide. Et kæresteforhold er et valg, og i min verden samtidig også et fravalg af andre mulige kærester.

Jeg synes, du skal fokusere på om dig og din kærestes forhold skal fortsætte eller ej. Først hvis du vælger din kæreste fra, bliver det aktuelt at forholde sig til muligheden for en ny forelskelse eller kæreste.

Jeg ønsker dig held og lykke med kærligheden og fremtiden uanset, hvad du vælger.

Kærlig hilsen
Grethe


Er jeg ved at blive tosset?

Hej brevkasse.

Jeg har i en længere periode gået rundt og været ked, trist, deprimeret osv over en ting som er svært at forklare men prøver.

Jeg har altid været den der sports/drenge pige som ja elsker alt det drenge laver. SKAL lige siges dette med kærester, sex er ikke noget jeg har prøvet før ja jeg er jomfru. og har ikke kigget efter nogen på den måde jeg er mest til hemmelige crush.

Jeg er til piger det har jeg vidst i nogen år troede jeg, i hvert fald indtil jeg mødte denne ældre fyr som jeg er blevet dybt forelsket i. Jeg ser ham hverdag næsten i mit trænings center og ja det komplicere det endnu mere og det er så trist og nederen.

Jeg er en pige som godt kan lide mit lange hår og lidt læbepomade, går i helt normalt tøj, men jeg hader mine bryster og ville ønske de ikke var der hvorfor tænder jeg på ældre mænd men vil have et liv med en pige.

Ej det er så forvirret… er jeg ikke homoseksuel eller hjææææællllppppp er jeg ved og blive tosset eller hvad sker der.

Knus LM

Kære LM

Mange tak for dit brev til brevkassen. Jeg er glad for, at du skriver. Jeg kan sikkert ikke løse din situation med et trylleslag, men jeg håber at kunne give dig et skub videre, så du ikke skal blive ved med at være trist, ked og deprimeret.

Forelskelse og kærlighed kan være forunderlig. Man bestemmer ikke selv, hvem man forelsker sig i. Forelskelsen kan dukke helt uventet op. Lad os prøve et tankeeksperiment: Hvad nu hvis vi dropper tanken om, at man enten er heteroseksuel eller homoseksuel. Hvis vi nu undlader, at putte kærligheden i kategorier. Hvis vi i stedet betragter selve kærligheden som en tiltrækning mellem to mennesker. Hvis vi ser det på denne måde, er det selve mennesket, du bliver forelsket i, og det bliver fuldstændig lige meget, om det er en dreng eller pige, en mand eller kvinde. Det er selve mennesket, der er vigtigt for kærligheden, ikke hvilket køn det er. Denne betragtning betyder også, at du er akkurat, som du skal være uanset, hvem du forelsker dig i. Det er kærligheden, som er det vigtigste.

Du spørger, hvorfor du tænder på ældre mænd og helt præcist ham fra træningscenteret. Tjaa det er et svært spørgsmål, og jeg kender ikke svaret, men jeg give dig nogle muligheder at tænke over:

 1. Det kan være ren og skær forelskelse.
 2. Du kan være tiltrukket af noget, han udstråler: Sikkerhed, tryghed, styr på tingene eller noget andet, som du ønsker.
 3. Du kan være forelsket i din ubevidste forestilling om hvad et forhold med ham, vil give dig.
 4. Du kan være tiltrukket af spændingen ved at drømme om en måske uopnåelig mand.
 5. Du kan være forelsket i selve forelskelsen.

Mon der er noget af dette, der giver mening?

Jeg kommer til at tænke på en ting omkring forelskelse, som jeg synes er utrolig vigtig. Uanset hvem du forelsker dig i og måske bliver kæreste med, skal det altid føles rigtigt. Du skal kunne være dig selv. Hvis du skal ændre på dig for at være god nok, så er det ikke det rigtige efter min bedste overbevisning. I kærlige relationer skal der være plads til begge parter. Man skal ikke ændre på sig selv eller gøre sig fortjent til at blive elsket.

Du skriver, at du hader dine bryster… hmm jeg vil gerne spørge mere ind til, hvad der ligger bag den udtalelse. Handler det om seksuel forvirring? Er det fordi du har svært ved at føle dig god nok, som du er? eller har du slet ikke lyst til at udvikle dig fra pige til kvinde med al det, der følger med?

En ting er jeg dog helt sikker på. Uanset om du forelsker dig i mænd eller kvinder, uanset hvordan din krop ser ud, og uanset hvor forvirret, trist og ked du er lige nu, så er du præcis, som du skal være. Også selvom det ikke føles sådan lige nu.

Held og lykke med kærligheden og al det andet.

Kærlig hilsen
Grethe

PS: Du kan også kontakte sexlinien for unge.


Vild med en fra efterskolen

Jeg er lige startet i tiende klasse på efterskole her til efteråret, og selvom ikke har været her mere end lidt over en måned, er jeg begyndt at crushe på en fyr fra niende.

Han dukker tit op i mine tanker, og nogle gange kan jeg få helt ondt i maven af at tænke eller se på ham. Nu kender jeg ikke alle på skolen, men jeg forestiller mig, at han er en, som alle piger kan lide. Han virker bestemt ikke som player-typen, men han snakker med rigtig mange folk, inklusive piger.

Vi har af og til snakket sammen og siger også godnat til hinanden hver aften, men i købet af dagen er vi ikke så meget sammen, da vi går på hver vores årgang og linje.

Jeg kunne rigtig godt bruge nogle råd til, hvordan jeg kan få bedre kontakt med ham og gøre et særligt indtryk i forhold til andre. Kan du hjælpe?

Kære “Vild med en fra efterskolen”

Mange tak for dit brev til brevkassen.

Jeg får jævnligt spørgsmål om kærlighed og forelskelse her i brevkassen. Jeg synes, det er super svært at rådgive andre om forelskelse. Det er jo kun dig, som kan mærke dine forelskede følelser. Jeg vil alligevel prøve at give dig nogle ord med på vejen.

Forelskelse kan føles ret vildt – især i ungdomstiden. Forelskelse kan sagtens give sommerfugle i maven eller ondt i maven, som du nævner. Forelskelse kan også give store humørudsving. Det ene øjeblik kan man være nærmest lykkelig og det næste øjeblik frygtelig usikker eller ulykkelig.

Du spørger om gode råd til, hvordan du kan få bedre kontakt og gøre særligt indtryk på ham, du er vild med.

Jeg synes, det er helt utrolig vigtigt, at du ikke prøver at lave om på dig selv for, at han skal kunne lide dig frem for andre. Du skal forsøge at være tro mod dig selv. Jeg ved godt, at det kan være svært… Men det er jo DIG, han gerne skulle forelske sig i, og ikke én person, du forsøger at være for at gøre indtryk på ham.

Du kan prøve at give ham lidt ekstra opmærksomhed, hvis du tør. Du kan finde ud af hvor han er om aftenen og komme tilfældigvis forbi… Sende ham et smil eller flere… Få øjenkontakt med ham når det er naturligt… Spørge ham om noget… Det kan måske være lidt eller meget grænseoverskridende for dig, men måske skal du tage chancen…

Held og lykke med det hele

Kærlig hilsen

Grethe